We zijn begonnen!

De eerste zes weken zitten er alweer op. 

De vakantieverhalen zijn verteld en langzaam aan werken we weer aan alle lessen en zijn de eerste toetsen en dictees afgenomen.

Tijdens de kennismakingsgesprekken is zowel door ouders als leerlingen aan gegeven dat er behoefte is aan huiswerk. Wij hebben aangegeven dat lezen heel erg belangrijk is. En de kinderen kunnen thuis aan de slag met Muiswerk. Bent u de inloggegevens kwijt? Dan kunt u een nieuwe aanvragen bij de directie.

De klassenouder dit jaar is juf Heidi. U kunt zich bij haar aanmelden voor de klassenapp. Daarin worden mededelingen gedaan die betrekking hebben op de klas.

 

Heeft u nog vragen dan kunt u gerust langskomen na schooltijd.

U kunt uiteraard ook mailen.

 

Met vriendelijke groet,

juffrouw judith & juffrouw Miranda

 

 

 

 

 

 

leesestafette

Leesestafette:

Waarom: om het maken van leeskilometers!!!

Een aantal weken geleden heeft uw zoon/dochter een blad mee naar huis gekregen om thuis te noteren hoeveel ze thuis lezen.

Door uw kind zelf, maar ook samen te lezen met u.

In januari gaan we het feestelijk afsluiten en kijken we wie er een thuisleeskampioen is en welke ouders er veel en regelmatig hebben voorgelezen. Doet u ook mee!


Wist u dat:

Het wetenschappelijk is bewezen dat een kind beter presteert op school wanneer het wordt voor gelezen door zijn of haar vader!!!!

Wij,(ouders en leerkrachten) het lezen samen aantrekkelijk en uitdagend kunnen maken voor kinderen. Door zelf het goede voorbeeld te geven en een boek te gaan lezen i.p.v. spelen met ipad/smartphone etc.

Lezen de woordenschat vergroot, de fantasie prikkelt en het andere inzichten geeft. (wat ze thuis zien is hun werkelijkheid, door te lezen ervaren ze dat er meer is in de wereld en dat het ook anders kan zijn dan thuis)

Nog niet alle kinderen lid zijn van de bibliotheek en we dit wel graag zouden willen. We gaan voor de 100%.

Uitslag volgt in januari!

Ik hoop dat u geinspireerd bent om thuis aan de slag te gaan met het lezen en voorlezen van uw kind!