Thema Kunst!

 

 Het nieuwe thema is KUNST!

Het lijkt een zwaar en groot onderwerp: "KUNST!". Toch zijn ook kleuters dagelijks bezig met kunst. Ook al is het dan kunst met een kleine k. Ze kleuren, knutselen, schilderen, plakken, vouwen en kleien. 

In dit thema komen ze in aanraking ook met kunst van de grote schilders en bouwers. Ze leren kleuren mengen en krijgen verhalen te horen die te maken hebben met kunst. De kunstwerken van de kinderen hangen in de klas! Dus ouders kijk goed om uw heen in ons museum.

Tijdens dit thema komt ook het volgende aan bod:

  • De letter   : Z
  • Het cijfer  : 8
  • De vorm   : de rechthoek

De regel van de maand is: 

Netjes lopen in de rij, dat hoort erbij!     

 

Winter

Thema: Brr wat koud!

zijn alle blaadjes van de bomen gevallen? Is de nacht lang en de dag kort? Dan is de heerfst voorbij en begint de winter.Op 21 december begint het winterseizoen.

Je kunt niet meer zonder dikke jas de deur uit. Ook kan het vriezen of er valt een pak sneeuw uit de lucht. Haal vlug je wanten en je sjaal tevoorschijn, want het is de hoogste tijdom een sneeuwpop te maken en sneeuwballen te gooien. En misschien kun je zelfs met je vader of je moeder een schaatstochtje maken op het ijs. Pas als het dik genoeg is, natuurlijk!!

ook de dieren merken dat het kouder wordt. ze krijgen een dikkere vacht en kunnen weinig voedsel vinden. Veel vogels zijn in de herfst vertrokken naar warmere landen en sommige dieren houden nu een winterslaap. De meeste bomen en struiken zijn kaal.

Het lijkt wel of de hele natuur in de winter een beetje slaapt!

In de groep leren en werken de kinderen op verschillende manieren met en rond het thema: brr wat koud! Kijk gerust even rond in de kals wat uw kind gemaakt heeft. Misschien kan uw kind al vertellen wat er gemaakt en geoefend is. In de klas staat een thema tafel of boekentafel waar uw kind wat over kan vertellen.